Table of Contents Table of Contents
Previous Page  13 / 34 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 13 / 34 Next Page
Page Background

Toukokuu 2017

|

 LiveLife

|

 13

Laku-taatelifudge lucumalla

Tee näin:

1. Aja taatelit tasaiseksi tahnaksi tehokkaassa blen-

derissä.

2. Lisää mukaan sulatettu kookosöljy, lucuma, lakrit-

si ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa mu-

kaan lisää lucumaa.

3. Painele taikina kiinteäksi pieneen leivinpaperoi-

tuun vuokaan ja siirrä pakkaseen tekeytymään het-

keksi.

4. Leikkaa fudge palasiksi ja herkuttele!

Ainesosat

20 kpl kivettömiä

Medjool-taateleita

1,2 dl lucumaa

2-3 rkl voimakasta

raakalakritsijauhetta

0,75 dl kookosöljyä

(sulatettuna)

RESEPTI

– Olemme arkivegaaneja eli syömme pääasiassa kas-

viksia. Kalaa ja lihaa syömme korkeintaan kerran, pari

viikossa. Yritämme syödä mahdollisimman puhtaasti

ja rikastan monia ruokia erilaisilla superfoodeilla.

Syömme suhteellisen säännöllisesti ja aika paljon,

Tuulia naurahtaa.

– En ole mikään kaloreiden laskija.

Hän tunnustaa olleensa aiemmin varsinainen karkki-

hiiri ja edelleenkin jälkiruokaihminen. Hänen ruokafi-

losofiansa tiivistyykin ajatukseen siitä, herkuttelu voi

tehdä hyvää niin mielelle kuin kehollekin, kunhan her-

kuttelee fiksusti.

– Rakastan esimerkiksi erilaisia raakakakkuja ja

-fudgeja.

Hyvään elämään kuuluu Tuulian mukaan rentous ja

ruuasta nauttiminen. Kieltäytyminen ei johda mihin-

kään, sillä itsekuri on kuin lihas, joka aikanaan väsyy,

kun sitä tarpeeksi koetellaan.

– Järkevämpää on pitää suuret linjat kunnossa ja

kokonaisuus balanssissa. Eikä mausta saa tinkiä! hän

painottaa.

TUULIA KERTOO PYRKIVÄNSÄ

stressittömyyteen ja

rentouteen elämässään muutenkin kuin ruokailun suh-

teen. Kierroksia hän saa rauhoitettua parhaiten luon-

nossa sekä nukkumalla. Hän kiittää hyviä unenlahjo-

jaan pirteydestään ja jaksamisestaan, mutta sanoo

myös optimoivansa untaan ruokavaliolla ja ravintolisil-

lä.

– Iltaisin syön hiilihydraattipainotteisesti, sillä hiili-

hydraatit rauhoittavat elimistöä. Olen kehittänyt

Hyvän yön puuro -reseptin, joka sisältää tryptofaanipi-

toisia ruoka-aineita, sillä tryptofaani auttaa nukahta-

maan. Puuro sisältää muun muassa banaania, kauraa

ja kurpitsansiemeniä. Lisäksi otan iltaisin magnesiu-

mia, joka edistää rentoutumista.

MYÖS AMALIA ON TUULIAN

mukaan nukkunut aina

superhyvin. Niinpä äidillä on ollut aikaa ja energiaa

uusien projektien kehittämiseen. Keväällä Tuulialta

julkaistiin yhteistyössä Tiina Strandbergin kanssa tehty

kirja Puuron uusi aika. Se sisältää erilaisia vegaanisia

ja gluteenittomia puuro- ja vanukasreseptejä sekä

muun muassa vinkkejä puuronjämien hyödyntämiseen

muussa ruuanlaitossa.

Toinen uusi kirjaprojekti liittyy arkiveganismin tun-

netuksi tekemiseen, ja julkaistaan niin ikään kevään.

Tämän projektin Tuulia toteuttaa kollegansa ja kai-

mansa Tuulia Talvion kanssa.

– Arkivegeily on helppoa, maukasta ja sopii kaikille:

mistään ei tarvitse luopua, kunhan rajoittaa esimerkiksi

lihan ja juustojen syöntiä viikonloppuun – jo se vie pit-

källe!