10
|
LiveLife
|
Toukokuu 2017
Reseptikehittäjä Tuulia Järvinen tunnustautuu makean ystäväksi ja vannoo
hyvää tekevän herkuttelun nimiin.
keittiötaikuri. Hänen keittiönsä uunistakin löytyi aikoi-
naan kuulemma useammin tiskejä kuin ruokia.
Kuten niin moni muukin asia elämässä, kaikki alkoi
oikeastaan sattumalta.
– Opiskelin elintarviketieteiden maisteriksi ja olin
kyllä aina ollut kiinnostunut ruuasta, mutta vasta omat
terveyshaasteeni veivät minut terveellisen ruuanlaiton
pariin, hän muistelee.
Päästäkseen eroon vatsansa oireilusta, väsymyksestä
ja jatkuvasta nuhasta hän jätti ruokavaliostaan pois
gluteenin, maitotuotteet ja sokerin, ja alkoi lisätä lauta-
selleen kasviksia. Tulokset tuntuivat nopeasti, ja niinpä
hän innostui kehittelemään uusia, terveellisempiä ruo-
kia kotikeittiössään.
– Huomasinkin olevani luova ja hyvä ruuanlaittaja.
Pian hän alkoi myös opiskella terveys- ja hyvinvointi-
valmentajaksi Institute for Integrative Nutrition -oppi-
laitoksessa ja valmistui sieltä vuonna 2014.
– Mielestäni ravintorikkaan ruokavalion noudatta-
minen on suurin yksittäinen asia, jonka voi hyvinvoin-
tinsa eteen tehdä. Koin tärkeäksi jakaa oppimiani tie-
toja ja kehittämiäni reseptejä muillekin, joten perustin
oman blogin, Wellberriesin, joka sittemmin laajentui
yritystoiminnaksi.
KIIREISTÄÄN HUOLIMATTA
Tuulia on ehtinyt osallis-
tua myös kirjaprojekteihin. Hän teki yhdessä Piia Hei-
nosen kanssa opaskirjan allergisen vauvan imetysdieet-
tiin, Meidän perheen parhaaksi (Atena 2016). Hän
noudatti itsekin kirjan oppeja ollessaan raskaana ja
imettäessään Amaliaa.
– Raskauden ja imetyksen aikana oikeanlainen ruo-
kavalio on erityisen tärkeä, jotta lapsi saisi parasta
mahdollista ravintoa, hän tiivistää.
K
un saman katon alla
asuu kaksi kiireistä yrit-
täjää, ja kuvioon tulee
pieni ihmisen alku,
saattaa elämä alkaa
tuntua varsin täydeltä.
Wellberries-blogin pitä-
jä ja Wellmeals-ate-
riasuunnitelmapalvelun
luoja Tuulia Järvinen kertoo, että Amalia-tyttären syn-
nyttyä noin puolitoista vuotta sitten hän ja hänen valo-
kuvaajamiehensä ovat totutelleet elämään lapsensa
ehdoilla.
– Esimerkiksi liikuntaharrastukseni tarkoittavat nyt
vaunulenkkejä metsässä tai merenrannalla sekä kotona
tehtäviä nettitreenejä. Karsimalla muun muassa treeni-
tunteja pois aikataulustani olen saanut pidettyä yritys-
toimintani pyörimässä ja lisää aikaa Amalian kanssa,
hän kertoo.
AMALIAN TARPEET OVAT
alkaneet näkyä myös per-
heen ruokapöydässä, sillä muuten tiukasti gluteeniton-
ta ja pääosin kasvispainotteista ruokavaliota noudatta-
vat vanhemmat ostavat nyt hapatettuja maitotuotteita
sekä silloin tällöin myös spelttiä.
– Amalia menee pian päiväkotiin. Haluamme totut-
taa hänet syömään joskus myös gluteenipitoisia viljoja
sekä maitotuotteita, ettei päiväkotiruoka aiheuta vat-
saongelmia. Kotona aiomme jatkossakin noudattaa glu-
teenitonta ja mahdollisimman ravitsevaa ruokavaliota.
Tuulia kertoo, että vaikka hänet tunnetaan reseptike-
hittäjänä ja ruokabloggaajana, ja koko hänen yritystoi-
mintansa perustuu terveellisten aterioiden ja ateriako-
konaisuuksien luomiseen, aina hän ei ole ollut mikään
Tuulia Järvinen.
TEKSTI
MARIA MARKUS
KUVAT
MARKO OIKARINEN
RUOKAKUVAT
TUULIA JÄRVINEN
Tapaaminen
HAASTATTELUSSA TUULIA JÄRVINEN
Kokonaisuus
balanssissa