Table of Contents Table of Contents
Previous Page  10 / 34 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 10 / 34 Next Page
Page Background

10

|

 LiveLife

|

Toukokuu 2017

Reseptikehittäjä Tuulia Järvinen tunnustautuu makean ystäväksi ja vannoo

hyvää tekevän herkuttelun nimiin.

keittiötaikuri. Hänen keittiönsä uunistakin löytyi aikoi-

naan kuulemma useammin tiskejä kuin ruokia.

Kuten niin moni muukin asia elämässä, kaikki alkoi

oikeastaan sattumalta.

– Opiskelin elintarviketieteiden maisteriksi ja olin

kyllä aina ollut kiinnostunut ruuasta, mutta vasta omat

terveyshaasteeni veivät minut terveellisen ruuanlaiton

pariin, hän muistelee.

Päästäkseen eroon vatsansa oireilusta, väsymyksestä

ja jatkuvasta nuhasta hän jätti ruokavaliostaan pois

gluteenin, maitotuotteet ja sokerin, ja alkoi lisätä lauta-

selleen kasviksia. Tulokset tuntuivat nopeasti, ja niinpä

hän innostui kehittelemään uusia, terveellisempiä ruo-

kia kotikeittiössään.

– Huomasinkin olevani luova ja hyvä ruuanlaittaja.

Pian hän alkoi myös opiskella terveys- ja hyvinvointi-

valmentajaksi Institute for Integrative Nutrition -oppi-

laitoksessa ja valmistui sieltä vuonna 2014.

– Mielestäni ravintorikkaan ruokavalion noudatta-

minen on suurin yksittäinen asia, jonka voi hyvinvoin-

tinsa eteen tehdä. Koin tärkeäksi jakaa oppimiani tie-

toja ja kehittämiäni reseptejä muillekin, joten perustin

oman blogin, Wellberriesin, joka sittemmin laajentui

yritystoiminnaksi.

KIIREISTÄÄN HUOLIMATTA

Tuulia on ehtinyt osallis-

tua myös kirjaprojekteihin. Hän teki yhdessä Piia Hei-

nosen kanssa opaskirjan allergisen vauvan imetysdieet-

tiin, Meidän perheen parhaaksi (Atena 2016). Hän

noudatti itsekin kirjan oppeja ollessaan raskaana ja

imettäessään Amaliaa.

– Raskauden ja imetyksen aikana oikeanlainen ruo-

kavalio on erityisen tärkeä, jotta lapsi saisi parasta

mahdollista ravintoa, hän tiivistää.

K

un saman katon alla

asuu kaksi kiireistä yrit-

täjää, ja kuvioon tulee

pieni ihmisen alku,

saattaa elämä alkaa

tuntua varsin täydeltä.

Wellberries-blogin pitä-

jä ja Wellmeals-ate-

riasuunnitelmapalvelun

luoja Tuulia Järvinen kertoo, että Amalia-tyttären syn-

nyttyä noin puolitoista vuotta sitten hän ja hänen valo-

kuvaajamiehensä ovat totutelleet elämään lapsensa

ehdoilla.

– Esimerkiksi liikuntaharrastukseni tarkoittavat nyt

vaunulenkkejä metsässä tai merenrannalla sekä kotona

tehtäviä nettitreenejä. Karsimalla muun muassa treeni-

tunteja pois aikataulustani olen saanut pidettyä yritys-

toimintani pyörimässä ja lisää aikaa Amalian kanssa,

hän kertoo.

AMALIAN TARPEET OVAT

alkaneet näkyä myös per-

heen ruokapöydässä, sillä muuten tiukasti gluteeniton-

ta ja pääosin kasvispainotteista ruokavaliota noudatta-

vat vanhemmat ostavat nyt hapatettuja maitotuotteita

sekä silloin tällöin myös spelttiä.

– Amalia menee pian päiväkotiin. Haluamme totut-

taa hänet syömään joskus myös gluteenipitoisia viljoja

sekä maitotuotteita, ettei päiväkotiruoka aiheuta vat-

saongelmia. Kotona aiomme jatkossakin noudattaa glu-

teenitonta ja mahdollisimman ravitsevaa ruokavaliota.

Tuulia kertoo, että vaikka hänet tunnetaan reseptike-

hittäjänä ja ruokabloggaajana, ja koko hänen yritystoi-

mintansa perustuu terveellisten aterioiden ja ateriako-

konaisuuksien luomiseen, aina hän ei ole ollut mikään

Tuulia Järvinen.

TEKSTI

MARIA MARKUS

KUVAT

MARKO OIKARINEN

RUOKAKUVAT

TUULIA JÄRVINEN

Tapaaminen

HAASTATTELUSSA TUULIA JÄRVINEN

Kokonaisuus

balanssissa